75TL ve Üzeri Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO

Sepetinizde şimdilik hiç ürün yok
Ara
Filtreler
Close

Termal Sıkça Sorulan Sorular

1. Soru
Neden Termal Ürün Kullanılmalı?

Cevap:
İnsan vücudunun farklı çevre şartlarına göre uygun sıcaklık ve nem dengesinin korunması hayati öneme sahiptir.
Termal konfor, konforlu ve ıslak olmayan bir duruma erişimdir. Isı ve nemin kumaş içindeki transferi ile gerçekleşir.
BLACKSPADE Termal ürünlerinde kullanılan kumaş içeriği ve dokuma yapısı sayesinde hem vücut sıcaklığı korunur hem de vücuttan çıkan sıvı hızla emilerek, yine hızlı bir şekilde dış katmanlara iletilir.

2. Soru:
Termal Kumaş Özelliği Nasıl Olmalıdır?

Cevap:
Kumaş, Termal konfor açısından üç önemli özelliğe sahip olmalıdır:

  • Soğuktan korunmak için yüksek termal izolasyon,(BLACKSPADE Termal Kumaşlarda kullanılan özel ipliğin kesit yapısı kumaş içerisinde daha fazla hava barındırmasına neden olmaktadır. Bu da termal izolasyon özelliğini arttırmaktadır.)
  • Terin vücut yüzeyinden kumaş yüzeyine kolay atılmasını sağlamak için sıvı taşıma özelliğinin yüksek olması.
  • Kumaş yüzeyindeki terin çabuk buharlaşması için hızlı kuruma özelliği.
  • Yüksek konforlu bir termal giysinin yukarıdaki özelliklere ek olarak; hareket rahatlığı (giysinin vücut hareketlerine kolaylıkla uyum sağlaması), yumuşaklık ve deriyi tahriş etmeme, hafiflik, dayanıklılık, beğenilen bir tutum ve kolay bakım gibiözellikleri de sağlaması beklenmektedir.
  • Bir termal üründe bu özellikler kullanım amacına göre belirlenmekte olup, BLACKSPADE Termal ürünleri de bu amaçlara göre ideal oranlar belirlenerek seviyelendirilmiştir.


3. Soru :
BLACKSPADE Termal ürünlerinde Neden Termal seviyelendirme yapılmıştır?

Cevap:
BLACKSPADE Termal ürünlerinde, farklı ortam ve vücut aktivitesi koşullarına göre öne çıkması gereken özellikler, farklı termal seviyeler ile tanımlanmıştır.

4. Soru:
Farklı seviyelerde farklı kumaşlar mı kullanılmıştır?

Cevap:
Farklı seviyelerin ihtiyaçlarına cevap vermek için o seviyeye uygun kumaş kullanılmıştır.

5. Soru:
Yün ürünlere göre üstünlüğü nedir?
Cevap:
Yün ürünlerin de termal özelliği mevcuttur ancak, sıvı transfer ve kuruma özelliği çok düşük olduğundan vücudun ısısını korur ancak terleme olan noktalarda sıvı dışarıya transfer edilip kuruyamadığından yün ürün kullanırken bir süre sonra üşüme başlar. Ayrıca BLACKSPADE Termal kaşıntı yapmaz ve yüne karşı alerjisi olan kişilerce de kullanılabilir.

6. Soru:
Pamuk içerikli termal ürünlere göre üstünlüğü nedir?
Cevap:
Pamuklu ürünlere göre termal izolasyonu çok daha yüksektir. Hızlı kuruma ve sıvı transferi özellikleri pamuk içerikli termal ürünlerle benzerdir.

7. Soru:
Neden ürün kumaş içeriğinde polyester kullanılmıştır?
Cevap:
Kumaş içeriğindeki polyester, nemin hızlı transferi ve kumaşın hızlı kuruma özelliğini arttırır.

8. Soru:
Neden ürün kumaş içeriğinde viskoz lifi kullanılmıştır?
Cevap:
Viskoz lifi, selülozdan üretilmiş doğal bir liftir. BLACKSPADE Termal ürünlerindeki özel üretimli ve özel kesit yapılı viskoz lifleri sayesinde, termal izolasyon ve sıvının dışarıya atım hızı yüksektir. Ayrıca bu özel lifler sayesinde BLACKSPADE Termal ürünleri doğal bir yumuşaklığa sahiptir.

9. Soru:
Termal ürünlerde tüylenme ile karşılaşılması normal midir?
Cevap:
Termal ürün kumaş içeriğinde doğal elyaflar bulunmaktadır ve bu sebeple kumaşta tüylenme yaşanması normaldir. Ürünün performansında bir azalmaya sebep olmamaktadır.

10. Soru:
BLACKSPADE Termal ürünleri uluslararası laboratuvarlarda test edilmiş midir?
Cevap:
BLACKSPADE Termal ürünlerinin termal özellikleri, uluslararası laboratuvarlarca test edilip onaylanmıştır. Ayrıca; BLACKSPADE Termal ürünleri Öko-Tex belgelidir.
Öko-Tex 100 Standardı tekstil ürünleri ile ilgili tüm aşamalardaki hammadde, ara ve son ürünlere yönelik, dünya çapında bir sertifikalandırma sistemidir.

Öko-Tex Sertifikası; tekstil ürünlerinin sağlığa zarar veren maddelerden arınmış olduğunu veya insan sağlığına zarar vermeyecek miktarlarda bulunduğunu belgeler.

BLACKSPADE ürünlerinin kapsamlı laboratuvar testleri sonucunda, tüm hammadde ve aksesuarları ile talep edilen test kriterlerine uygunluğu kanıtlanmıştır. Bu sayede BLACKSPADE, Öko-Tex sertifikası almaya hak kazanmıştır.