BLACKSPADE THERMAL ÖZELLİKLERİ

12 Haziran 2020

Genel Tanıtım

Türkiye pazarında alışılagelmiş yün ürünler yerine, teknik olarak çok daha üstün özelliklere sahip Thermal ürünler, BLACKSPADE koleksiyonları ile ülkemizde de tüketiciler ile buluşmuştur. BLACKSPADE’in de öncülük etmesiyle; Thermal ürün kullanım bilinci yüksek seviyelere ulaşmıştır ve her sene daha da artmaktadır. BLACKSPADE Thermal koleksiyonu, soğuk dış ortam şartlarında vücut ısısını muhafaza etmek ve vücudunun sıcak ve kuru kalmasını isteyen tüm yaş grupları için en uygun ürünleri içermektedir. Ayrıca, kayak, snowboard, motorsiklet, dağcılık, bisiklet, yelken ve yürüyüş gibi outdoor aktiviteleriyle ilgilenenler için idealdir. Uluslararası laboratuvarlarca Thermal koruması test edilip, onaylanmıştır. Sonbahar ve Kış aylarında yüksek satış olanağı yakalayabileceğimiz BLACKSPADE Thermal ürünlerine teknik üstünlük sağlayan özellikleri aşağıda liste haline bulabilirsiniz.

BLACKSPADE Thermal’ in Özellikleri

1-Sıcaklık;

BLACKSPADE Thermal özel üretimli iplikler ve kumaş içinde yaratılmış yalıtım bölgeleri sayesinde soğuğa karşı üstün koruma sağlar.

2-Nem kontrolü;

BLACKSPADE Thermal’in nefes alıp verme özelliği sayesinde deri üzerinde oluşan nem, kumaşın kılcal bölgeleri arasından havaya karışır. Yoğun efor gerektiren işlerde bile vücudunuz daima sıcak ve kuru kalır. Bu özellik sayesinde BLACKSPADE Thermal hijyen sağlar ve kötü koku oluşumunu engeller.

3-Yumuşaklık;

BLACKSPADE Thermal’in yumuşak yüzeyi, kullanım sırasında mükemmel konfor ve temas sağlar. Tahrişleri engeller, rahat hareket olanağı sağlar.

4-Doğal kumaş içeriği;

BLACKSPADE Thermal’in kumaş içeriğindeki doğal lifler; yumuşaklık hissi vermek, sıcak tutmak ve hızlı nem transferi sağlayarak hızlı bir şekilde kurumak amacı ile özel olarak tasarlanmıştır.

5-Hafiflik;

Performans odaklı BLACKSPADE Thermal hafif elyaflardan üretilmiştir.

6-Kolay bakım;

BLACKSPADE Thermal kıyafetler; şekil, tarz ve renklerini kaybetmeden 40 dereceye kadar yıkanabilir. İlk kullanımdan önce yıkanmalıdır. Yumuşatıcı kullanılmaması, thermal korumanın devamlılığı için tavsiye edilmektedir. (Bazı yumuşatıcılar kumaş üzerinde veya içerisinde kalıp hava kanallarını tıkadığından dolayı kumaşın thermal özelliğinin azalmasına sebep olmaktadır)

Öko-Tex 100 belgelidir;

Tüm BLACKSPADE ürünleri gibi Thermal ürünleri de Öko-Tex 100 belgelidir. Çocuk ve hamilelerde de güvenle kullanılır. Ayrıca; yünlü thermal kumaşlar gibi kaşıntı yapmaz.

Öko-Tex 100 Standardı tekstil ürünleri ile ilgili tüm aşamalardaki hammadde, ara ve son ürünlere yönelik, dünya çapında bir sertifikalandırma sistemidir.

Öko-Tex Sertifikası; tekstil ürünlerinin sağlığa zarar veren maddelerden arınmış olduğunu veya insan sağlığına zarar vermeyecek miktarlarda bulunduğunu belgeler.

BLACKSPADE ürünlerinin kapsamlı laboratuvar testleri sonucunda, tüm hammadde ve aksesuarları ile talep edilen test kriterlerine uygunluğu kanıtlanmıştır. Bu sayede BLACKSPADE, Öko-Tex sertifikası almaya hak kazanmıştır.

BLACKSPADE Thermal koleksiyonu kimler için idealdir?

• Bebekler, sürekli hareket halinde olan çocuklar, gün içinde defalarca terler ve eğer doğru iç çamaşırı kullanılmazsa terleri üzerlerinde kalarak hastalanmalarına sebep olabilir. BLACKSPADE Thermal’in nem ve ısı kontrolü özelliği ile, çocuğunuzun vücudu daima
sıcak ve kuru kalır.
• Outdoor (açık hava) aktiviteleri ile uğraşanlar
• Vücut ısısını muhafaza etmekte zorlanan kişiler

BLACKSPADE Thermal PRO

Bisiklet, motor, koşu, kayak, snowboard veya dağ yürüşü. Aktivite ve zorluk derecesi ne olursa olsun, ruhu “profesyonel” olanlara özel geliştirilen dikişsiz termal pro içlikler maksimum performans için en son teknoloji ile üretilmiştir. Dikişsiz Thermal Pro içlikler her türden aktivite için yüksek konfor, hızlı nem transferi ve optimal fonksiyonellik sağlar.

BLACKSPADE Thermal EXTREME

Çok soğuk ortam koşullarında kullanıma uygun özel polar takviyeli, hızlı kuruma ve nem transferi özellikleri olan 3. seviye Thermal grubudur.

BLACKSPADE ürünleri Öko-Tex 100 standartlarına uygunluk göstermektedir.

Öko-Tex 100 Standardı tekstil ürünleri ile ilgili tüm aşamalardaki hammadde, ara ve son ürünlere yönelik, dünya çapında bir sertifikalandırma sistemidir. Öko-Tex Sertifikası; tekstil ürünlerinin sağlığa zarar veren maddelerden arınmış olduğunu veya insan sağlığına zarar vermeyecek miktarlarda bulunduğunu belgeler.

BLACKSPADE ürünlerinin kapsamlı laboratuvar testleri sonucunda, tüm hammadde ve aksesuarları ile talep edilen test kriterlerine uygunluğu kanıtlanmıştır. Bu sayede BLACKSPADE, Öko-Tex sertifikası almaya hak kazanmıştır.

SORU - CEVAP :

1. Soru: Neden Thermal Ürün Kullanılmalı?
Cevap: İnsan vücudunun farklı çevre şartlarına göre uygun sıcaklık ve nem dengesinin korunması hayati öneme sahiptir. Termal konfor, konforlu ve ıslak olmayan bir duruma erişimdir. Isı ve nemin kumaş içindeki transferi ile gerçekleşir.

BLACKSPADE Thermal ürünlerinde kullanılan kumaş içeriği ve dokuma yapısı sayesinde hem vücut sıcaklığı korunur hem de vücuttan çıkan sıvı hızla emilerek, yine hızlı bir şekilde dış katmanlara iletilir.

2. Soru: Thermal Kumaş Özelliği Nasıl Olmalıdır

Cevap: Kumaş, Termal konfor açısından üç önemli özelliğe sahip olmalıdır:
• Soğuktan korunmak için yüksek thermal izolasyon, (BLACKSPADE Thermal Kumaşlarda kullanılan özel ipliğin kesit yapısı kumaş içerisinde daha fazla hava barındırmasına neden olmaktadır. Bu da thermal izolasyon özelliğini arttırmaktadır.)

• Terin vücut yüzeyinden kumaş yüzeyine kolay atılmasını sağlamak için sıvı taşıma özelliğinin yüksek olması.

• Kumaş yüzeyindeki terin çabuk buharlaşması için hızlı kuruma özelliği. Yüksek konforlu bir thermal giysinin yukarıdaki özelliklere ek olarak; hareket rahatlığı (giysinin vücut hareketlerine kolaylıkla uyum sağlaması), yumuşaklık ve deriyi tahriş etmeme, hafiflik, dayanıklılık, beğenilen bir tutum ve kolay bakım gibi özellikleri de sağlaması beklenmektedir. Bir thermal üründe bu özellikler kullanım amacına göre belirlenmekte olup, BLACKSPADE Thermal ürünleri de bu amaçlara göre ideal oranlar belirlenerek seviyelendirilmiştir.

3. Soru : BLACKSPADE Thermal ürünlerinde Neden Thermal seviyelendirme yapılmıştır?

Cevap: BLACKSPADE Thermal ürünlerinde, farklı ortam ve vücut aktivitesi koşullarına göre öne çıkması gereken özellikler, farklı thermal seviyeler ile tanımlanmıştır.

4. Soru: Farklı seviyelerde farklı kumaşlar mı kullanılmıştır?

Cevap: Farklı seviyelerin ihtiyaçlarına cevap vermek için o seviyeye uygun kumaş kullanılmıştır.

5. Soru: Yün ürünlere göre üstünlüğü nedir?

Cevap: Yün ürünlerin de thermal özelliği mevcuttur ancak, sıvı transfer ve kuruma özelliği çok düşük olduğundan vücudun ısısını korur ancak terleme olan noktalarda sıvı dışarıya transfer edilip kuruyamadığından yün ürün kullanırken bir süre sonra üşüme başlar.
Ayrıca BLACKSPADE Thermal kaşıntı yapmaz ve yüne karşı alerjisi olan kişilerce de kullanılabilir.

6. Soru: Pamuk içerikli thermal ürünlere göre üstünlüğü nedir?

Cevap: Pamuklu ürünlere göre thermal izolasyonu çok daha yüksektir. Hızlı kuruma ve sıvı transferi özellikleri pamuk içerikli thermal ürünlerle benzerdir.

7. Soru: Neden ürün kumaş içeriğinde polyester kullanılmıştır?

Cevap: Kumaş içeriğindeki polyester, nemin hızlı transferi ve kumaşın hızlı kuruma özelliğini arttırır. 

8. Soru: Neden ürün kumaş içeriğinde viskoz lifi kullanılmıştır?

Cevap: Viskoz lifi, selülozdan üretilmiş doğal bir liftir. BLACKSPADE Thermal ürünlerindeki özel üretimli ve özel kesit yapılı viskoz lifleri sayesinde, thermal izolasyon ve sıvının dışarıya atım hızı yüksektir. Ayrıca bu özel lifler sayesinde BLACKSPADE Thermal ürünleri doğal bir yumuşaklığa sahiptir.

9. Soru: Thermal ürünlerde tüylenme ile karşılaşılması normal midir?

Cevap: Thermal ürün kumaş içeriğinde doğal elyaflar bulunmaktadır ve bu sebeple kumaşta tüylenme yaşanması normaldir. Ürünün performansında bir azalmaya sebep olmamaktadır.

10. Soru: BLACKSPADE Thermal ürünleri uluslararası laboratuvarlarda test edilmiş midir?

Cevap: BLACKSPADE Thermal ürünlerinin thermal özellikleri, uluslararası laboratuvarlarca test edilip onaylanmıştır. Ayrıca; BLACKSPADE Thermal ürünleri Öko-Tex belgelidir.

Öko-Tex 100 Standardı tekstil ürünleri ile ilgili tüm aşamalardaki hammadde, ara ve son ürünlere yönelik, dünya çapında bir sertifikalandırma sistemidir.

Öko-Tex Sertifikası; tekstil ürünlerinin sağlığa zarar veren maddelerden arınmış olduğunu veya insan sağlığına zarar vermeyecek miktarlarda bulunduğunu belgeler. BLACKSPADE ürünlerinin kapsamlı laboratuvar testleri sonucunda, tüm hammadde ve aksesuarları ile talep edilen test kriterlerine uygunluğu kanıtlanmıştır. Bu sayede BLACKSPADE, Öko-Tex sertifikası almaya hak kazanmıştır.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.